Review: Yellow Gear’s Rosey Gold Jersey and Classic Short

Posted by on

Dutch cycling magazine ‘Fiets’ wrote a review about our Rosey Gold Classic Jersey and our Classic Short.

Read it here: (only in dutch)

 

Getest: Yellow-Gear. Dameskleding uit eigen land

Je fietst, je wilt er graag gesoigneerd bij rijden en je het huidige aanbod kleding is niet naar je zin? Dan maak je het toch gewoon zelf! Dat dachten Annemargien Kloek en Nicole Lenting dik een jaar geleden. Samen zitten ze al jaren op de racefiets en houden wel van een beetje mode. Yellow-Gear heet het fiets-fashion label dat is voortgekomen uit dit hersenspinsel en waarmee de twee dames hun eigen creaties op de markt brengen.

Afkomstig uit Amsterdam focust Yellow-Gear op de Nederlandse dame die net even iets anders wil dan de kleding die je in een willekeurige fietsenzaak kunt bemachtigen. Modern als ze zijn is de kleding enkel online te bestellen en daardoor gaat Yellow-Gear al snel internationaal. Tijdloze designs in hippe kleuren, felle patronen en kekke camouflage strepen is zo’n beetje de korte opsomming van het assortiment van Yellow-Gear. We testen het Rosey Gold shirt en de Classic womens broek. Als we de gele (hoe kan het ook anders) doos openen en daaruit het hippe shirt tevoorschijn toveren zijn we blij verrast. Een kruising tussen verschrikkelijk retro met Laurent Fignon-achtige feelings en aantrekkelijke technische details. Met dit shirt mag je gezien worden!
Het shirt heeft een mooie aansluitende pasvorm met redelijk lange nauwsluitende mouwen. De zakken achterop zijn wat smal, te danken aan de inzetstukken aan de zijkant. Niet te veel meenemen dus. Door die brede inzetstukken is het shirt redelijk getailleerd. Aan de onderkant van het shirt zit een brede rand met siliconen strip. Omhoog kruipen doet het shirt daardoor nauwelijks. De pasvorm van dit stukje Dutch design is lekker neutraal. Een medium valt zoals je van een medium gewend bent. Geen Italiaanse mini pasvorm dus. Het shirt kost €98 en dat is een mooie prijs. Kleding met gelijke technische eigenschappen kosten tegenwoordig maar al te vaak het dubbele.

 Bijpassend heeft Yellow-Gear een korte broek. We ontvangen de uitvoering zonder bretels. Deze is lekker hoog waardoor je niet met een blote buik op de foto staat wanneer je het overwinningsgebaar mag maken. Ondanks het gebrek aan bretels zakt de broek niet af en blijft goed op zijn plek zitten, Fijn! Voor €2 extra krijg je trouwens een versie met bretels wanneer dit gewenst is. De zeem in de broek is nagenoeg overal even dik en geeft veel steun. De zeem zit op de juiste plaats in de broek gestikt en geeft nergens irritaties. Kortom een setje waar je met plezier tijden mee vooruit kunt en waar je sowieso de blits maakt binnen je fietsclubje!

bib short cycling jersey cycling short review women's cycling clothing

← Older Post Newer Post →